Eerste Hulp Aan Kinderen (= EHAK)

“Oh. Mijn kind verslikt zich. Wat moet ik doen? “

Bij jonge ouders en/of jonge grootouders is de angst dat hun (klein)kind iets overkomt vaak groot. Wat moet je doen als het kind:

  • een bloedneus heeft,
  • gestoken wordt door een wesp.
  • zich gestoten heeft en een bult op zijn hoofd krijgt.
  • gevallen is, wit ziet, het koud heeft, huilt en maagpijn heeft.
  • nog meer overkomt …

Het is van groot belang om symptomen te herkennen, want bij bijvoorbeeld een inwendige bloeding ziet u aan de buitenkant niets.

De cursus is bedoeld voor ouders, grootouders, gastouders, leid(st)ers in de kinderopvang en peuterspeelzalen. Juist op die plaatsen waar kinderen zich vrij kunnen bewegen en waar de verantwoordelijkheid erg groot is.

De cursus wordt gegeven door een instructeur Eerste Hulp. De nadruk ligt op de praktijk. Levensreddende handelingen zoals reanimatie en verslikking, maar ook het behandelen van verwondingen en de specifieke kinderscenario’s worden behandeld. Voor deze cursus kunt u een diploma EHAK van het Oranje Kruis behalen.

 

 

Reanimeren van een Baby gaat op een andere manier dan reanimeren bij volwassenen, 5x beademen, 15 borstcompressies en 2x beademen
AED electroden plaatsen gaat anders dan bij volwassenen, namelijk borst en rugzijde. Zie bijbehorende electroden.
Verslikking bij een baby, vingers in een V houding bij de mond van de baby. Hoofdje lager dan de romp en 5 rugslagen maken. En meer …
Meer informatie

R.K. de Boer Training en Instructie biedt een totaalpakket van diensten en trainingen op het gebied van bedrijfsveiligheid aan en heeft drie kernactiviteiten:

Opleiden – Trainen / Herhalen - Advies